Kranio sakral terapi

Kranio Sakral Terapi er en behandlingsform, der har til formål at løsne spændinger og rette skævheder, der belaster centralnervesystemet. Behandlingen foregår ved en række forskellige teknikker, der løsner membraner, bindevæv og muskler på kraniet og rygsøjlen, så kroppen kan bevæge sig frit og slippe smerter og spændinger.

Selv om kranio hentyder til kraniet og sakral til korsben, så kan man med KST behandle hele kroppen – altså fra hoved til tå alt efter personens problem. Når centralnervesystemet er overbelastet pga. traume og fysiske skader, sygdom, stress, dårlig kost osv., fungerer vi på nedsat blus. Centralnervesystemet omfatter hjernen, rygmarv, rygmarvsnerver og cerebrospinalvæsken (hjernevæsken ).

Med KST teknikker afspændes kroppen og skævheder rettes, så der er frit flow for nervekommunikation. Hjernevæsken produceres og flyder mere frit, hvilket er essentiel for, at vi er i live og har et godt liv.

Hvordan foregår en kranio sakral terapi behandling?

Det er en blid form for behandling, som foregår på specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet.

Klienten ligger påklædt (med løst siddende tøj) på ryggen, og nyder behandlingen. I nogle tilfælde er det en fordel med delvis bar overkrop.Hvad er KST?Kranio-Sakral Terapi er en behandling af det Kranio-Sakral system, som består af kraniet (kranio), rygsøjlen, korsben (sacrum) og halebenet.

Kranio-Sakral Terapi frigør evt. spændinger i leddene mellem knoglerne, afspænder de stærke membraner, der holder hjernen på plads og forbedrer cirkulationen af cerebrospinalvæske (hjernevæske) og blod.
Kranio-Sakral Terapi giver en dyb, vedvarende afspænding af musklerne i nakke og ryggen.

Hvad kan KST hjælpe på?

Kranio-Sakral Terapi er velegnet til behandling af:
Ansigtsspændinger, balance, bækken gener, forstoppelse, fordøjelse, hovedpine, indlæringsproblemer, iskiassmerter, koncentrationsbesvær, kæbespændinger, lændeproblemer, maveproblemer, migræne, motoriske problemer, muskelsmerter, nakkesmerter, nedtrykthed og let til gråd, piskesmæld, rastløshed og nervøsitet, rygproblemer, skævheder i kroppen, sløvhed og manglende energi, stress og stress relaterede lidelser, svimmelhed, søvnproblemer og ubalancer i kroppen.

Hvor mange behandlinger?

Kranio-sakral Terapi virker forskelligt fra person til person.
Derfor er det den aktuelle situation, der bestemmer antallet af behandlinger.

Nogle behøver kun 2-3 behandlinger, mens andre har brug for flere for at komme tilbage i balance.

Som regel er 3-5 behandlinger tilstrækkeligt, men det afhænger meget af hvor ”gamle” dine gener er.

Nye gener er hurtigere og lettere at komme af med.
Behandlingerne kan sammenlignes med at pille et løg – for hver behandling kommer jeg et lag dybere ind mod kernen af problemet.

Følgende reaktioner kan forekomme efter en KST behandling.
Træthed, prikkende fornemmelser i kroppen, kortvarig utilpashed eller ømhed, hyppige vandladninger, kort varig opblusning af hovedpine, midlertidig opblusning af ”gamle skavanker”.

Sørg for at drikke rigeligt med vand efter endt behandling.